Reflecții după primele 100 de zile de IN.TUNE: Celebrăm parteneriatul, colaborarea de succes și notăm primele realizări

Se răspândește ”muzica” IN.TUNE
  • Acasa
  • IN.TUNE
  • Reflecții după primele 100 de zile de IN.TUNE: Celebrăm parteneriatul, colaborarea de succes și notăm primele realizări

În primele 100 de zile ale proiectului IN.TUNE, alianța a stabilit un cadru de guvernanță solid, subliniind angajamentul său față de excelență și cooperare între instituțiile membre. O comunicare internă solidă și întâlnirile periodice ale conducerii diferitelor organisme ale alianței, caracterizate de discuții deschise și de o colaborare eficientă în cadrul diferitelor comitete și pachete de lucru, ne asigură că rămânem aliniați și focusați asupra obiectivelor noastre comune.

Construirea de legături

Prima reuniune la fața locului a echipei de conducere a alianței și a comitetului administrativ la București (13-14 martie) și vizitele instituționale ale echipei de conducere de bază la partenerii din Paris, Belgrad și București au adus mai mult decât arată agendele reuniunilor. Acestea au fost oportunități de a stabili legături, de a ne înțelege mai bine unii pe alții și de a pune bazele viitoarelor activități comune. IN.TUNE a stabilit, de asemenea, legături cu alte universități europene, prin participarea la reuniunea coordonatorilor universităților europene de la Bruxelles (7-8 februarie) și prin aderarea la Forumul global FOREU2, subliniind angajamentul său față de comunitatea mai largă de alianțe și colaborare din cadrul peisajului european al învățământului superior.

S-au deschis discuții privind inițiativele educaționale și de mobilitate inovatoare

Educația se află în centrul intereselor IN.TUNE și deja proiectăm viitorul prin activitatea prin formatele educaționale comune inovatoare și soluțiile de e-learning, în cadrul activității dedicate a comitetelor și grupurilor de lucru. Nu este vorba doar despre crearea de cursuri comune și programe de mobilitate; este vorba despre reimaginarea experienței de învățare pentru a creea medii de învățare accesibile și inovatoare pentru studenții din afara granițelor.

Progrese în domeniul cercetării, al consolidării capacităților și al impactului social

În domeniul cercetării și inovării, IN.TUNE a demarat inițiative pentru a cartografia punctele forte ale universităților partenere în materie de cercetare, pregătind terenul pentru viitoarele eforturi comune. În plus, eforturile depuse în planurile de îmbunătățire a activităților de dezvoltare profesională indică un angajament față de consolidarea capacităților și învățarea continuă. Activitățile de implicare socială, inclusiv primii pași în dezvoltarea inițiativelor de învățare pe tot parcursul vieții și de antreprenoriat, au început să prindă contur, evidențiind rolul IN.TUNE de a contribui la dezvoltarea societății și la creșterea carierei individuale.

Se răspândește ”muzica” IN.TUNE

Cu peste 270 de participanți la lansarea noastră online, o identitate vizuală atractivă creată și recunoscută și prezența noastră în creștere în social media au contribuit la creșterea profilului IN.TUNE. Cu extinderea site-ului web în vizor și cu viitoarele evenimente și întâlniri deschise la Haga, Helsinki și Barcelona la orizont, se anunță numeroase oportunități de implicare și angajament.

Mulțumim tuturor celor care au făcut parte din această călătorie. Să continuăm misiunea noastră comună de a transforma educația și cercetarea, de a promova inovarea și de a crea un impact de durată. Rămâneți IN.TUNE pentru mai multe noutăți și haideți să facem ca următoarele 100 de zile să fie și mai reușite!