Unitate în diversitate – Dezbaterea membrilor la ”6 luni de IN.TUNE Alliance”, în cadrul Universității Naționale de Muzică București

  • Acasa
  • IN.TUNE
  • Unitate în diversitate – Dezbaterea membrilor la ”6 luni de IN.TUNE Alliance”, în cadrul Universității Naționale de Muzică București

Membrii IN.TUNE Alliance din cadrul Universității de Muzică București s-au întâlnit,luni, 8 iulie, pentru a consemna progresele la împlinirea a 6 luni de la lansarea IN.TUNE Alliance. Întâlnirea a fost una plină de substanță, temele dezbătute fiind extrem de importante pentru ceea ce înseamnă și mai ales ceea ce va însemna în viitor IN.TUNE Alliance.

În cadrul întâlnirii moderate de către Institutional Alliance Manager, Angela Șindeli, s-a discutat, în primul rând, despre proiectele dezvoltate de către fiecare responsabil și evoluția fiecărui Work Package din cadrul IN.TUNE Alliance. Fiecare coordonator și-a prezentat evoluția propriului Work Package și s-au identificat punți pentru a face legături esențiale în cele 8 Work Package.

Până în prezent, s-au pus bazele proiectului IN.TUNE, s-au identificat sursele de finanțare, dar și nevoile pentru viitor.

În cadrul dezbaterii, s-a discutat despre modalități optime de comunicare internă și externă. Toți membrii s-au concentrat pentru a identifica modalitățile optime pentru a asigura o comunicare eficientă și facilă.

De asemenea, dezbaterile s-au concentrat asupra modului în care se va face cunoscută IN.TUNE Alliance către studenții și profesorii interesați. S-a convenit că următorul pas al IN.TUNE Alliance este să atragă studenții interesați de proiect și de perspectivele unice pe care acesta le oferă.

Unitate în diversitate

În cele 6 luni ale proiectului IN.TUNE Alliance, membrii celor 8 universități participante s-au cunoscut și au aprofundat relațiile de colaborare. În ciuda legislației diferite din fiecare țară, toți membrii IN.TUNE Alliance au fost de acord că ”muzica este un limbaj universal” și poate depăși orice barieră lingvistică sau legislativă.

UNMB În cadrul dezbaterilor, Rectorul Universității Naționale de Muzică din București, prof. Diana Moș, a luat cuvântul și a explicat faptul că misiunea IN.TUNE Alliance este să promoveze un model performant de educație muzicală, prin intermediul căruia studenții să progreseze. De asemenea, prof. Diana Moș, a ținut să le mulțumească tuturor membrilor IN.TUNE Alliance pentru implicare și devotament, dar a transmis și un mesaj pentru viitorul acestui proiect arătând că următorii 4 ani, prin obiectivele și modul în care a fost gândit IN.TUNE Alliance, va avea un impact major asupra educației muzicale din toată Europa.

Următoarea întâlnire a membrilor IN.TUNE Alliance, din cadrul Universității de Muzică București, va avea loc la finalul lunii septembrie, chiar înaintea debutului noului an universitar.

Participanții la dezbaterea ”6 luni de IN.TUNE Alliance”

  • WP1 – Effective management & joint strategy development: Diana Moș & Nicolae Gheorghiță
  • WP2 – Seamless mobility for students & staff (package coordinated by UNMB): Cezar Paul – Bădescu (chair) & Angela Șindeli. Working group on e-learning: Dan Popescu
  • WP3 – Deep cooperation through new educational formats: Olguța Lupu & Angela Șindeli
  • WP4 – Strengthening our research cooperation: Desiela Ion & Nicolae Gheorghiță
  • WP5 – Capacity building and innovation in learning & teaching: Dan Dediu (locțiitor Angela Șindeli)
  • WP6 – Strengthening our engagement with society: Verona Maier Working group on LLL: Cristina Popescu Stănești Working group on Entrepreneurship & Career Skills: Elena Badea
  • WP7 – Quality assurance: Manuela Giosa & Working group member: Daniel Dascălu
  • WP8 – Communication, dissemination & advocacy: Cătălin Crețu
  • Student representatives: Governing board: Vlad Cristian Ghinea & Student representative member in WP2: Emanuela Ioniță
  • Library representative: Maria Cioponea
  • Administrative Committee: Gabriela Negrea